Är du en av alla oss som dubbelklickar på hemknappen och sveper uppåt och stänger alla appar i tron om att det drar mindre på din iPhones batteri? Sluta med det.

Eller fortsätt om du tycker själva svepandet är kul – men för batteritiden har det ingen betydelse, enligt Apples programvaruchef.

Att kunna stänga av appar, multitasking som det heter, gör att du kan använda fler än en app samtidigt på din iOs-enhet. För att växla mellan apparna trycker du helt enkelt på hemknappen två gånger och kan svepa åt sidan för att gå till en app du haft uppe och vill tillbaka till.

Många stänger nog ner sina appar i tron om att det ska spara på batteriet. Men nu har en av de högsta hönsen sagt sitt. 9to5Mac läsaren "Caleb" ska ha skickat ett mail till Apples VD Tim Cook för att få svar om detta trick sparar faktiskt batteriet.

"Hej Tim, 

Stänger du dina iOS multitasking appar ofta och är det nödvändigt för att spara batteri? Vill bara lägga denna fejd i vila!

- Caleb"

Men Tim Cook verkade inte ha tid att svara utan istället tog Apples programvaruchef Craig Federighi över frågan och svarade kort och tydligt: 

"Hej Caleb, jag vet att du frågade Tim, men jag kan åtminstånde erbjuda mina inputs: Nej och nej. :)"

Faktum är att de flesta program stängs av så fort de hamnar i bakgrunden. Även fast det hålls kvar i minnet processar det inte, vilket innebär att inga batterier används.

LÄS MER:  Smartphonens död spås inom fem år

Men. Om du har en app med bakgrunduppdatering kan batteriet absolut dö snabbt. I inställningarna kan du se om en app har tillgång till att arbeta även när den är i bakgrunden – och stänga av ”Bakgrundsuppdatering”. Men kom ihåg att appen kanske inte fungerar som den ska då.

Andra sätt att spara batterier på din mobil kan du få tips om här:

Trött på dåliga batterier i din smartphone? Här är några knep som får den att hålla längre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset