Klippet är från en satirshow.
Klippet är från en satirshow.

En video som visar en liten flicka säga till en man som ser ut som Donald Trump att han är en skam för världen har just nu blivit viral. Men videon är egentligen från Comedy Centrals satirshow "The president show".

Under söndagkvällen svensk tid publicerade en privatperson på Twitter en video där en liten flicka syns framför en man som ser ut som USA:s president Donald Trump. Flickan hörs säga ”Du är en skam för världen”, till mannen. I skrivande stund har videon fått närmare 180 000 retweets och 270 000 likes.

Videon spreds sedan vidare på sociala medier med påståenden om hur en ”Ung flicka säger åt Trump att han är en skam för världen”.

LÄS MER: Tre falska påståenden som sprids om Donald Trump

Men det är inte Donald Trump som syns i videon, utan skådespelaren och imitatören Anthony Atamanuik. Och videon är inte dokumentär, utan tagen från Comedy central-serien The President Show där Atamanuik spelar Donald Trump.

Efter att Gizmodo lagt upp en artikel som visar på hur filmen är falsk valde Atamanuik att kommentera händelsen. Enligt honom var flickan ingen skådespelare, och ”ingen fejkade någonting”. Han menade också att flickan, oavsett sammanhanget, har rätt.

Oavsett detta är dock videon missvisande utan sin kontext, i den meningen att den visar en person som låtsas vara Trump och inte Trump själv.

Klippet i sin helhet kan ses här.

LÄS MER: Nej, det finns inga belägg för att Trump ligger bakom att 1 500 pedofiler häktats

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset