Jeremy Meeks har vakren frisläppts eller mördats av sin fru.
Jeremy Meeks har vakren frisläppts eller mördats av sin fru.

En satirsajt spred den falska nyheten om att ”den snygge brottsling” skulle vara död.

”Enligt fängelserapporter släpptes Jeremy Meek [sic] ur fängelset strax före midnatt mot onsdag. Ungefär en timme senare […] hittade polisen honom skadad på gatan i centrala Stockton. Han fördes till sjukhus där han dog av sina skador.”

Så skrev ”nyhets”sajten Huzlers i en artikel under torsdagen. Texten beskriver vidare hur Jeremy Meeks tillsynes hade knivskurits och skottskadats och att hans fru, Lashanda Meeks, greps ett par kilometer från platsen. ”Meek och hans fru hade länge haft personliga problem med varandra,” fortsätter texten.

Det hela är dock helt och hållet påhittat. Sajten Huzlers (som inte ens stavade Meeks namn rätt) är en något ökänd sajt i USA, som enligt dem själva ”kombinerar äkta, chockerande nyheter med satirartiklar för att hålla besökarna på tårna.” Den lilla finstilta ansvarsfriskrivningen är dock inte något alla besökare uppmärksammar, och särskilt inte när någon delar en länk till sajten på Facebook eller andra sociala medier.

I verkligheten hålls Jeremy Meeks hålls fortfarande bekom lås och bom, i San Joaquin County Jail där han utreds för olaga vapeninnehav och gängbrottslighet. Hur hans relation med frun Lashanda ser ut är inte känt, men Lashanda Meeks har själv uttalat sig om att hon inte är särskilt nöjd med att världen ser hennes makes gripande som ett skämt, och bara vill prata om hans utseende.

Jeremy Meeks blev nämligen något av en världssensation efter att den amerikanska polisen släppte hans arrestbild offentligt. Bilden spreds snabbt på sociala medier och Meeks blev snart känd som ”den snygge brottslingen”, där många nyfunna fans till och med började ifrågasätta ”om en så snygg man kunde ha begått några brott.”

LÄS MER: Viralgranskaren tipsar: Här är sajterna vars ”sanningar” du bör vara försiktig med

LÄS MER:

 Här är brottslingen som får hjärtan att smälta

 Jeremy Meeks fru ”ursinnig” över uppmärksamheten

 Snygge brottslingen har inte alltid sett likadan ut…

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset