Ett falskt inlägg påstår att statsminister Stefan Löfven kommer att stängas av från Facebook om inlägget får 50 000 likes på sociala medier.

Skärmdump/Facebook.

Men påståendet är falskt.

"Hur många likes skulle det ta för att porta vår statsminister Stefan Löven?", skriver en Facebook-användare i ett inlägg. Inlägget består av en skärmdump på vad det såg ut som en konversation mellan privatpersonen och Facebooks grundare Mark Zuckerberg. 

Konversationen är dock förfalskad och statsministern kommer inte stängas av från Facebook. Det är enkelt att förfalska inlägg som dessa genom att byta ut namn och bild i html-koden. 

► LÄS MER: Nej, du får inte gratis flygbiljetter från SAS när du delar den här länken

Det är inte första gången som ett inlägg som detta sprids. Förra veckan delades en exakt likadan skärmdump om att Donald Trump skulle portas. 

"Vill du få Trump portad från Facebook? GILLA!", skrev en annan privatperson i ett exakt likadant inlägg som sprids just nu om Löfven. 

Användaren skrev: "Hur många likes behöver det här inlägget få för att stänga av Donald Trump från Facebook?" Som svar skrev "Mark Zuckerberg" att han behöver 500 000 likes. 

► LÄS MER: Guide: Så viralgranskar du bilder – fyra enkla steg

Förutom att inlägget från början inte var särskilt trovärdigt har privatpersonen senare skrivit på sin Facebook-sida att det var ett skämt. Privatpersonen som spred skärmdumpen har tidigare gjort liknande inlägg där en falsk Donald Trump påstår att han kommer stänga ner sin kampanj om han får tillräckligt många likes.

Inlägget är nu borttaget.

 

 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset