Artikeln är falsk.
Artikeln är falsk.

Efter att satirsidan Nevada county scooper i augusti publicerade en artikel som påstod att Metallicas sångare och gitarrist James Hetfield blivit doktor i astrofysik har den delats närmare 100 000 gånger. Men artikeln är falsk.

Under slutet av augusti publicerade satirsajten Nevada county scooper en artikel där James Hetfield, sångare och gitarrist i hårdrocksbandet Metallica, påstods ha blivit doktor i astrofysik. 

► LÄS MER: No, Sweden is not "officially moving to a 6-hour working day"
 

Artikeln har sedan dess fått närmare 100 000 interaktioner på sociala medier. Och flera stora sajter som Lost at e minor och Aftonbladet har publicerat artiklar som påstår samma sak, alla utifrån Nevada county scoopers originalartikel. Aftonbladets artikel kom att tas ned från sajten efter att flera läsare påpekat att artikeln inte är sann.

En snabb titt på Nevada county scoopers webbsida gör det tydligt att det rör sig om en satirsajt. Tidigare har sajten bland annat publicerat artiklar om hur ekologisk GMO-olja snart kommer att nå marknaden och att Trump föreslår att en mur byggs kring Fox news-ankaret Megyn Kelly.  

En rockstjärna som däremot är doktor i astrofysik är Queen-gitarristen Brian May som 2008 promoverades officiellt efter att han fullbordat sin doktorsavhandling "Doppler-fenomen i zodiakljus".

► LÄS MER: Inga belägg för påståenden om dödlig potatis-gas

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset