Nej, Skatteverket skickar inte ut mejl om skatteåterbäringen. Myndigheten varnar för det förslagna bluffmejlet som uppmanar folk att fylla i kontouppgifter för att få skatteåterbäringen.

TT

Skatteverket varnar för bluffmejlet som uppmanar dig att fylla i kontouppgifter. 

I mejlet finns en länk till en sida som påminner om Skatteverkets officiella sida. Under logotypen står mottot: ”Vår vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig”.

– För det första så har skattepengarna gått ut och finns redan på kontona. Och för det andra skulle vi aldrig skicka ut mejl där vi frågar om kontonummer, säger Kay Kojer, som är verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

På eget initiativ kan användaren gå in på sina sidor på nätet och där fylla i kontonummer. Men för att göra det krävs då e-legitimation.

– Det hela faller på sin egen orimlighet. Vi vet inte vilken mejladress du har, säger han.

Språket i bluffmejlen har blivit bättre och bättre, vilket gör de svårare att genomskåda. Dessutom ingår skatteverkets officiella webbadress, tillsammans med ett kanadensiskt VVS-företag, i blufflänkens adress.

– Självklart har vi medvetandegjort detta hos polisen. Men det är ju enskilda som drabbas och det är därför de ta kontakt med polisen, säger Kay Kojer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset