Från och med den 10 augusti höjs priserna för Netflix-abonnemang. De som har ett Netflix-abonnemang kommer att få ett meddelande från företaget när du kommer att behöva betala mer.

Streamingtjänsten Netflix justerar då och då sina priser, och nu kommer priserna att höjas ytterligare. Du som har ett Netflix-konto kommer att få ett meddelande om höjningen i samband med nästa månads betalning. För Metro uppger Netflix att höjningen ska ha börjat gälla den 10 augusti.

LÄS MER: Så blir du ett proffs på att använda Netflix

Ett basic-konto, utan HD, kommer efter höjningen att kosta 89 kronor i månaden. Ett standard-konto kommer att kosta 109 kronor i månaden och ett premiumkonto kommer att kosta 139 kronor i månaden.

Det här är inte första gången Netflix höjer sina priser. 2016 höjde Netflix priserna från 79 kronor i månaden till 99 kronor i månaden för den som vill kunna se serier på två skärmar samtidigt. Den som har ett basic-konto kan bara titta på en skärm samtidigt. För upp till fyra skärmar krävs ett premium-konto.

Totalt får du som kund alltså betala 10 kronor mer i månaden för ditt abonnemang. Utbudet mellan Netflix olika abonnemang skiljer sig inte åt, så du kan se på samma serier och filmer oavsett abonnemang.

Enligt Netflix själva beror prishöjningen på att företaget vill kunna fortsätta producera egna serier men även skapa nya, samt den nya offlinefunktionen Netflix lanserade tidigare i år.

LÄS MER: Här är de 11 bästa dokumentärerna på Netflix 2017

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset