Är du förtjust i ”Stranger things” och ”13 reasons why”? Då får du hålla tummarna för att tv-serierna inte försvinner. Netflix vd tycker nämligen att företaget har för många lyckade tv-serier just nu och borde bli bättre på att lägga ner serier.

Netflix vd Reed Hastings öppnar nu för att börja lägga ner mer av företagets egenproducerade tv-serier.

– Vårt framgångsratio är alldeles för högt just nu. Så vi har lagt ner väldigt få program. Jag försöker alltid pusha innehållsteamet: Vi måste ta fler risker; ni måste testa galnare saker. För vi borde ha en högre nedläggningsfrekvens generellt, säger han till CNBC.

LÄS MER: Här är bästa filmerna på Netflix 2017

Många av de serier som Netflix producerat själva har fått flera säsonger. Nyligen beslutades dock att ”The get down” skulle ställas in efter bara en säsong (som släpptes i två delar). Netflix är däremot dåligt på att dela med sig av tittarsiffror, vilket gör att det är svårt att avgöra precis vad Reed Hastings menar med att en tv-serie blivit en hit.

Samtidigt handlar hans utspel inte om att strömningstjänsten medvetet ska satsa på sämre serier. Men genom att chansa mer ökar sannolikheten att få till serier som överträffar alla förväntningar, menar Netflix-bossen, och nämner just ”13 reasons why”, eller ”Tretton skäl varför”, som serien heter på svenska, skriver Vulture.

– Den överraskade oss. Det är en fantastisk serie, men vi förstod inte vilket genomslag den skulle få, säger han.

LÄS MER: Så blir du ett proffs på att använda Netflix

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Netflix