Tim Brent, som under karriären bland annat spelade för Carolina Hurricanes, poserade med en ihjälskjuten grizzlybjörn.
Tim Brent, som under karriären bland annat spelade för Carolina Hurricanes, poserade med en ihjälskjuten grizzlybjörn.

Tim Brent, Stanley cup-vinnare 2007, är åter i blickfånget. Men den här gången handlar det inte om ishockey. 34-åringen publicerade en bild på en död grizzlybjörn efter en jakttur och fick motta hot och stark kritik.

Den elfte september la Tim Brent ut bilden på sin Twitter. På den poserar han med en ihjälskjuten grizzlybjörn.

”Okej, kompisar, här är min grizzly! Vi förföljde honom, men han upptäckte oss när vi var ungefär 80 meter bort. I stället för att fly vände han och sprang rakt mot oss”, skrev Brent.

Och reaktionerna lät inte vänta på sig.

I samma Twitter-tråd skriver elitcyklisten Robbie McEwen: ”Jag skulle betala för att se en björn döda och äta dig”. Amanda Abbington, skådespelare i BBC-serien Sherlock: ”Du är ett svin. Ett idiotiskt, inavlat, känslokallt avskum till svin”, enligt Expressen.

En annan Twitter-användare skriver att hon ”är säker på att hon inte är ensam om att tycka att det var synd att inte björnen tog honom först”.

LÄS MER: Domarna anklagas för sexism: ”Dam- och herrspelare ska behandlas lika”

Brent ska också ha blivit direkt dödshotad, enligt Fox Sports. En användare ska bland annat ha hotat med att skicka en mexikansk kartell på Brent.

Det den förre ishockeyspelaren gjorde är inte olagligt i territoriet Yokun i Kanada. Enligt miljölagarna är det okej för jägare att skjuta en grizzlybjörn var tredje år för att hålla stammantalet nere, enligt Expressen.

”Det här är vad vi måste leva med som jägare och beskyddare av ekosystemen. Det är den här typen av meddelanden som jag får på Twitter när jag berättar om mina älg- och björnjakter. Jag skulle vilja veta om det här räknas som hot och näthat i Twitters ögon?”, skriver Brent.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om NHL ishockey