Malin Cederblad, Henrik Schyffert, Shima Niavarani, Gustaf Hammarsten och Hans Mosesson (sittande).
Malin Cederblad, Henrik Schyffert, Shima Niavarani, Gustaf Hammarsten och Hans Mosesson (sittande).

Tre olika generationer ska tillbringa sommaren tillsammans på landet i det gemensamma sommarhuset. Det är utgångspunkten i ”Sjölyckan”, med bland andra Shima Niavarani, Henrik Schyffert och Malin Cederbladh i rollerna. "Det är lite som ”Solsidan” möter ”Bonusfamiljen”", säger regissörerna Felix Herngren och Emma Bucht.

”Sjölyckan” beskrivs som ”svensk igenkänningshumor i skärgårdsmiljö”.

– Det är tre generationer som möts på ett ställe och som ska leva ihop på ett lantställe. Det är också första sommaren utan mamman i familjen, som har gått bort, säger Emma Bucht

Felix Herngren ligger bland annat bakom succéer som ”Solsidan” och ”Bonusfamiljen”.

Men jämfört med ”Solsidan” tycker han att ”Sjölyckan” går mer på djupet.

– Jag tycker att vi har fördjupat komedin lite. Solsidan har varit lite mer klassisk komedi och den här är lite mer ”allvarlig”, säger han.

– Det är lite som ”Solsidan” möter ”Bonusfamiljen”. Det här ligger i gränslandet. Om ”Bonusfamiljen” verkligen går djupare och ”Solsidan” är lite skrattigare så rör sig ”Sjölyckan” lite mellan de två, säger Emma Bucht.

LÄS MER: ”‘Solsidan’-gänget – så lika är vi våra rollfigurer”

Henrik Schyffert och Shima Niavarani spelar ett par i serien och har jobbat med varandra tidigare.

– Min och Henriks första scen på första inspelningsdagen var en sexscen. Men för mig kändes alla som bröder och systrar i den produktionen. Det var så avslappnat, vi bara skrattade oss genom den dagen och sedan var det klart. Jag ville göra ”Sjölyckan” för att jag identifierar mig mycket med min karaktär och jag tycker att hon är helt fantastisk att spela, säger Shima Niavarani.

Henrik Schyffert kunde känna igen sig i både serien och i sin rollfigur.

– Min farsa är ölänning och det huset på Öland har vi klämt oss in i alla år. Och det här med att ha en lite yngre tjej med sig från Mellanöstern ut på landet, det hade jag på något sätt också en liten igenkänning i, säger han och syftar på sin partner Nour El-Refai.

Inspelningarna pågick under augusti till oktober och samtliga skådespelare säger att det blev väldigt kallt mot slutet.

– Det kunde vara scener där vi stod i badbrallor men hade på oss skoterkängor utanför bild, säger Henrik Schyffert.

Malin Cederbladh, Gustaf Hammarsten, Hans Mosesson och Marianne Mörck är några av de andra skådesspelarna i ”Sjölyckan”.

– Jag ville vara med för att jag vill vara en del av Felix Herngren. Jag älskar den mannen, jag älskar hans hjärna, hans tänk och de bilder han ser, säger Marianne Mörck.

”Sjölyckan” har premiär den 6 april i TV4.

LÄS MER: ”‘Bonusfamiljen’ får världsspridning”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om TV4 tv