Nicklas Lautakoski älskar utmaningar, men resan till Australien var det värsta han har gjort.
Nicklas Lautakoski älskar utmaningar, men resan till Australien var det värsta han har gjort.

Nicklas Lautakoski, 30 år, slängdes ut i den australiensiska vildmarken när han medverkade i ett överlevnadsprogram. Han var naken under hela vistelsen. ”Det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv”, säger han.

Få är lika äventyrslystna som Nicklas Lautakoski från Huddinge. Tidigare har han bland annat bestigit berg och åkt motorcykel från Sydafrika till Sverige. Så när chansen kom att medverka i ett överlevnadsprogram på Discovery tvekade han inte, något som SVT också uppmärksammat.

– Jag älskar utmaningar. Jag kände att det här var en grej som folk skulle tvivla på att jag skulle fixa och det triggade mig. Jag ville visa dem att det går, säger Nicklas Lautakoski till Metro.

Han skickades iväg till Australien där han och en okänd partner skulle överleva tre veckor i vildmarken – utan kläder och med bara ett verktyg. Nicklas valde att ta med sig en kniv.

Maten som Nicklas och hans partner åt var inledningsvis döda kräftor, gräshoppor och myror.

– Jag förstod innan att det skulle bli tufft, men trodde ändå att jag skulle klara av det. Men det var mycket värre än vad jag trodde. Efter ett dygn bröt jag ihop och började storgrina, allt jag längtade efter var att komma hem igen, säger han.

LÄS MER: 3-åriga Karina överlevde i vildmarken i 11 dagar

Trots att Nicklas tyckte att det var tufft och beskriver det som det värsta han gjort fick han med sig några lärdomar.

– Jag lärde mig att man kan komma tillbaka även fast man känner sig helt nedbruten. Jag lyckades ta mig ur avgrunden som jag befann mig i från början och ta mig samman, säger Nicklas Lautakoski.

Skulle du kunna göra något liknande igen?

– Jag säger aldrig nej till en utmaning, inte direkt i alla fall. Men spontant känner jag att jag inte skulle vilja göra om just det här, jag har precis blivit pappa så jag tänker nog hålla mig hemma ett tag nu.

LÄS MER: 56-årig kvinna överlevde sju veckor vilse i vildmarken

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset