Tom Brady deppade efter förlusten, men Patriots kommer igen tror Metros NFL-expert Niclas Crammer.
Tom Brady deppade efter förlusten, men Patriots kommer igen tror Metros NFL-expert Niclas Crammer.

Den helknasiga NFL-säsongen 2017/2018 fortsatte in i det sista att leverera bisarra nya verkligheter och oväntade överraskningar.

Philadelphia Eagles chockade en enad sportvärld med sin oväntade Super Bowl-skräll natten till måndagen. Årets Super Bowl blev den målrikaste på 52 år med 74 kombinerade poäng i matchen (41–33).

Reserv-QB:n Nick Foles, som alla tvivlat på, blev matchens osannolika hjälte – och välförtjänt även matchens MVP.

Verkligheten är att det skadedrabbade och nederlagstippade (i tre raka slutspelsmatcher) Philadelphia Eagles står som mästare och vinnare av Super Bowl 52.

Det var Philadelphia Eagles tredje försök att vinna Vince Lombardi-trofén. Efter en förlust mot Oakland Raiders 1981 och New England Patriots 2005 var det äntligen Phillys tur att stå som segrare när dammet lagt sig.

LÄS MER: Skrällseger i Super Bowl – Tom Brady och hans Patriots föll mot Philadelphia Eagles

Men den stora frågan alla undrar; Är New England Patriots dynasti över, en gång för alla?

Jag svarar med stor trygghet ”nej” på den frågan.

Det finns många år kvar i flera av de tongivande spelarna.

Med åtta Super Bowl-framträdanden och fem segrar på de senaste 17 åren snittar Patriots ett medverkande varannan säsong och en titel var tredje år. En helt obegriplig prestation i en annars väldigt jämn liga.

Legendaren Tom Brady hade före matchen passat 992 gånger för 9 721 yards (Peyton Manning är tvåa med 649 pass för 7 339 yards) i slutspelet. Hans tight end-stjärna, Rob Gronkowski, har fångat passningar för 856 yards. Mer än någon annan tight end någonsin.

LÄS MER: Niclas Crammer: Bill Belichick får inte nog av Super Bowl-titlar

Älska dem eller hata dem – de flesta älskar att hata Patriots – men det är svårt att argumentera mot den imponerande slutspelsstatistiken.

Det tar emot lite för en som älskar amerikansk fotboll, men det är ändå svårt att argumentera mot att New England Patriots är ett av de mest dominanta lagen i dagens sportvärld.

Jag spår att dynastin fortsätter – åtminstone ett par år till.

Grattis Eagles, men så här bra är Patriots i historien

76,6% — Vinstprocent från 2001-17 inklusive slutspel, vilket är den bästa vinstprocenten över 17 år sedan Super Bowl skapades för 52 år sedan.

278 — Antal vinster för coach Bill Belichick, vilket placerar honom som trea i NFL-historien.

254 — Matcher spelade med Tom Brady som QB.

40-185 — Det vill säga 40 år och 185 dagar, vilket var Tom Bradys ålder i söndagens Super Bowl. Det gör honom den äldsta QB:n i Super Bowlens historia.

68 — Antalet kastade touchdowns av Brady i slutspelet. 49ers legendaren Joe Montana är en distanserad tvåa med 45.

54 — Antalet gånger Brady har guidat laget till en seger från oavgjort resultat eller underläge i fjärde kvarten.

27 — Playoff vinster (27–10) för denna coach/quarterback combination av Belichick/Brady, vilket är flest av någon coach-spelar duo någonsin. Steelers duo av Chuck Noll och Terry Bradshaw är tvåa med 14.

17 — Antalet år i rad som Patriots har vunnit mer än hälften av sina matcher. Dom är det första laget att vinna så mycket sedan free agent kampanjen inleddes 1993.

10 — Super Bowl-matcher i klubbens historia. Dallas, Denver och Pittsburgh har alla åtta Super Bowl matcher vardera.

9 — Raka säsonger i slutspel, vilket kvitterar Dallas (1975-83) och Indianapolis (2002-10).

8 — AFC Konferens-finaler vunna av Belichick, mer än någon annan sedan Super Bowlens födelse.

6 — Antalet gånger New England har förlorat två matcher i rad sedan 2003.  Det vill säga på sex gånger på 224 matcher.

5 — Super Bowl-vinster. Patriots kan kvittera Steelers med en titel i 2018, och ligger lika med Cowboys och 49ers med fem titlar vardera.

4 — Antalet gånger Tom Brady har utnämnts till Super Bowls MVP, och har då toppat sin barndomsidol Joe Montana (3) för flest någonsin.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om NFL