Niklas Lundengård från Uppsala avslutade i söndags sina elva år på Ica Maxi i Stenhagen på ett minst sagt storstilat sätt. Nu hyllas han på Facebook efter att videon på hans avsked blivit superviralt.

I ett oväntat ”kundmeddelande” greppade den 33-årige kassören mikrofonen och lät meddela direkt till sina kunder, arbetskamrater och ledningen på Ica Maxi att det "efter snart elva år som deltidsarbetande och serviceinrikad kassör” var dags att slänga in handduken.

Han passade även på att tacka alla kunder som indirekt betalat hans lön.

– När jag nu kände att jag ville ta steget till "ett riktigt heltidsjobb" så ville jag berätta hur mycket jag tyckt om jobbet och vad jag lärt mig och rikta ett tack till ledning, personal men också kunder, säger Niklas Lundengård till Metro.

Hans farväl filmades och lades ut på hans Facebook-sida. Till hans stora förvåning har den blivit en ordentlig viral succé. På bara ett dygn setts av hundratusentals personer och gillats av över 13 000.

– Det känns otroligt roligt. Jag trodde inte på något vis att det skulle slå. Det var ett sätt att i butiken berätta det för mina kollegor.

Och i kommentarfältet väller hyllningarna in:

”Som en kung.”

”Så skön!! Lycka till med livet i fortsättningen.” 

"Härlig snubbe! Hade applåderat om jag var där."

Niklas Lundengård är överväldigad och mycket glad över alla fina ord.

– Alla som har jobbat i en butik vet hur sugen man har varit på att "go banans" i högtalarsystemet när det är kunder där, men jag hade inte trott att jag skulle få sån kärleksfull respons. Det pratas alltid om att det är så mycket hat överallt, men jag har inte sett någonting.

Nu väntar nya utmaningar för honom som kommunikatör på Hyresgästföreningen i regionen Aros Gävle.

Efter 11 års deltidsarbete som kassör på MAXI ICA Stenhagen slänger jag i dag in handduken för gott.

Posted by Niklas Lundengård on Sunday, 29 March 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset