”Jag vill inte omvända folk till att bli får som går till kyrkan varje dag, mitt mål är att människor ska bli medkännande och fredliga”, säger Nina Hagen.
”Jag vill inte omvända folk till att bli får som går till kyrkan varje dag, mitt mål är att människor ska bli medkännande och fredliga”, säger Nina Hagen.

Punkdrottningen Nina Hagen fann Gud under en LSD-tripp. Nu besöker hon bokmässan med sin självbiografi ”Bekenntnisse”.

I sin självbiografi ”Bekennt­nisse” – ”bekännelser” på tyska – berättar punkikonen Nina Hagen, 56, frispråkigt om hur hon växte upp i Östberlin och om självmordsförsök, droger och aborter. Men det som väckt mest uppmärksamhet är att hon berättar om sin kristna tro.
– Fast om man lyssnar noga på mina sånger kan man höra att jag alltid predikat om Jesus, säger hon.

För två år sedan lät Nina Hagen döpa sig i den tyska lutherska kyrkan – men hon fann Gud redan som 17-åring när hon testade LSD och hade en nära-döden-upplevelse.
– Jag kände mig förlorad, som att jag var med om ett farligt spektakel och höll på att förlora min själ. Mitt i den psykotiska skräcktrippen kom Gud och han tog mig till sin dimension där kärleken härskar, säger hon.
– Jag bad Jesus om att få stanna men om jag hade gjort det hade jag inte kunna få mina barn eller varit en del av livet, så jag förstår nu varför han skickade tillbaka mig.

Nina Hagen berättar så öppenhjärtigt om sitt liv i sin självbiografi för att hon vill bekänna sina synder och få förlåtelse.
– Och det har jag fått, annars hade jag haft en sten på mitt bröst. Kärleken till Gud har gjort mig fri.

Nina Hagen är känd för att experimentera med sitt utseende och sina kläder – och inspirationen stavas Pippi Långstrump.
– Hon inspirerade mig att vara Nina Hagen. För mig är Pippi himlen på jorden. Hon är fri, har sitt eget hus och en trädgård dit hon kan bjuda folk. Alla borde ha ett hus av kärlek.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset