Ninjas in Pyjamas är kvar i majorn men måste fortfarande vinna en match till under söndagen innan de är klara för Avancemang.
Ninjas in Pyjamas är kvar i majorn men måste fortfarande vinna en match till under söndagen innan de är klara för Avancemang.

En match avklarad. En återstår. Ninjas in Pyjamas besegrade Vega Squadron och hänger kvar i majorn. Nu hänger allt på söndagens match.

Det har varit en skakig major för svenskarna i Challenger stage. Under lördagen stod Ninjas in Pyjamas inför det tuffa läget att antingen vinna eller bli eliminerade i matchen mot Vega Squadron.

En match som skulle visa sig bli en nagelbitare.

Matchen började på Overpass där NiP började bra men där Vega Squadron skruvade upp hettan och kom i kapp och förbi. Ett tag var det som att inget Ninjas in Pyjamas gjorde fungerade. De blev utaimade och grundlurade.

LÄS MER: Ökända buggen fixad efter CS:GO-stjärnornas bråk på Twitter

När NiP avslutade sin  halva som terrorister var det med 5–10 på poängtavlan och sämre skulle det bli. Vega tog sig snabbt upp på 13–5. Då vaknade något i svenskarna och runda efter runda plockades tillbaka. Vega tog sig upp på matchpoäng och Ninjas in Pyjamas följde efter och tog kartan till övertid.

Trots den imponerande comebacken av svenskarna lyckades de inte få till det på övertiden och Vega Squadron plockade första kartan till Ninjas in Pyjamas besvikelse.

LÄS MER: Xizt: ”Vi måste ta ner danskarna någon gång”

Matchen gick över på Train och all press var på Ninjas in Pyjamas att leverera. Och det var precis vad svenskarna gjorde. De rysk-ukrainska motståndet fick aldrig chansen att riktigt komma in i matchen där Fredrik ”REZ” Sterner och Patrik ”f0rest” Lindberg briljerade gång på gång. Med 16–6 utjämnade ninjorna till 1–1 i kartor.

Samma personer stod i fokus när den viktiga matchen gick över på Mirage. Det blev en jämn kamp där Ninjas in Pyjamas var i underläge efter 6–9 på t-sidan. Som antiterrorister vände de och med både skickliga och, ärligt talat, turliga spel lyckades de vända matchen.

Mirage slutade 16–13 till svenskarna.

Vinsten betyder att Ninjas in Pyjamas hänger kvar i majorn i en skör tråd där det fortfarande krävs ytterligare en vinst för att ta sig vidare till Legends stage.

Cloud 9 och Fnatic är i samma situation under lördagen där de måste vinna för att ha en chans att ta sig till den ”riktiga” majorn.

LÄS MER: Ninjas in Pyjamas släpper handbok för att stoppa hatet i spelvärlden

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset