Ninjas in Pyjamas efter segern på Vega Squadron i Faceit major: London.
Ninjas in Pyjamas efter segern på Vega Squadron i Faceit major: London.

Ninjas in Pyjamas besegrade Vega Squadron i den viktiga matchen för att hänga kvar i CS:GO-majorn. Dock återstår en vinst om de ska ta sig till slutspelet.

Inget annat än en vinst var det som gällde för svenska Counter strike-stjärnorna i Ninjas in Pyjamas när de under lördagen spelade sin första av två måstematcher för att hänga kvar i London-majorn.

Vega Squadron, som dagen innan förlorat mot Fnatic i en riktig dragkamp, stod för motståndet på Train.

En dragkamp blev även denna match som för de båda lagen var det enda hoppet att fortsätta sin resa i majorn.

LÄS MER: F0rest efter NiP:s avancemang: ”Inte nöjd riktigt än”

Ninjas in Pyjamas började som antiterrorister och avslutade halvan med en knapp ledning på åtta rundor mot sju. Ett försprång som snabbt suddades ut och byttes mot en knapp ledning för Vega.

Först efter att svenskarna tagit en timeout hittade de kraft för att skapa en liten lucka som tog dem ända upp på matchpoäng.

Vega tog matchen till 11–15 men rundan efter det säkrade Ninjas in Pyjamas den viktiga vinsten som gör att de hänger kvar i majorn på en skör tråd.

I intervjun efter vinsten menade lagledaren Jonas ”Lekr0” Olofsson att strategin helt enkelt var att ”inte choka”. Något som laget alltså lyckades med.

LÄS MER: Test: Vilken Counter strike-personlighet är du?

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset