Ninjas in Pyjamas-spelaren Patrik "F0rest" Lindberg. Bilden är från Dreamhack Masters i Malmö 2017.
Ninjas in Pyjamas-spelaren Patrik "F0rest" Lindberg. Bilden är från Dreamhack Masters i Malmö 2017.

Ett av svenskhoppen dog redan första dagen av ESL One i Köln. Ninjas in Pyjamas föll hårt i två raka matcher och tog sig inte vidare.

ESL One bjöd på svensk besvikelse redan första dagen. Ninjas in Pyjamas skickades hem med buller och bång när de först blev överkörda av Cloud 9 för att sedan plattas till ytterligare i två raka kartor mot ENCE.

Ninjorna lyckades endast skrapa ihop elva rundvinster på tre matcher. En besvikelse för svenskarna som nyligen värvade Jonas ”Lekr0” Olofsson efter petningen av William ”draken” Sundin.

Ninjas in pyjamas hade ingenting att sätta emot finländarna som styrde spelet med järnhand kartorna igenom. Det började med en 6–16-förlust på Inferno. Train väntade och många tänkte nog att det i alla fall inte kunde bli sämre än resultatet på första kartan. De hade fel. Med 2–16 hade Ninjas in Pyjamas spelat klart i Köln för den här gången oh blev turneringen första lag att få packa väskan.

Fnatic är nu det enda svenskhoppet kvar i turneringen efter att tidigare under dagen snott åt sig vinsten i ett dramatiskt möte med North.

LÄS MER: Fnatic stod för en klassisk choke i Drakens debutmatch – vann ändå

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset