Ninjas in Pyjamas tog sig vidare till Legends stage efter vinst mot Vici Gaming (arkivbild).
Ninjas in Pyjamas tog sig vidare till Legends stage efter vinst mot Vici Gaming (arkivbild).

De tog den längsta vägen, men nu är det klart. Ninjas in Pyjamas är klara för fortsatt spel i Katowice-majorn efter en riktigt kämpig Challenger stage.

Äntligen. Så tänkte nog många när Ninjas in Pyjamas under söndagen gavs en sista chans att faktiskt ta sig vidare till Legends stage i Katowice-majorn. Kanske hade pressen, trots läget, släppt en aning för det var ett annat NiP som kom till start än vad vi sett tidigare. Vici Gaming har dock visat genom Challenger stage att de inte ska underskattas. Både Fnatic och Cloud 9 har gått på den niten.

Ninjornas kartval, Train, började visserligen jämnt med svenskarna på t-sidan och i halvlek ledde de bara med 8–7. Som Antiterrorister var de som en vägg som inte tänkte ge kineserna chans att komma igen. Med 8 raka rundor som CT var kartan över till NiP:s favör.

LÄS MER: G2:s hemliga vapen i finalen: ”Använder den om det behövs”

På Inferno var Ninjas in Pyjamas briljans på och av i olika sekvenser. Ibland strålande spel, ibland lite förvirrat. Svenskarna var precis som på Train i ledning med 8–7 i halvlek när de avslutade sin CT-sida. Då var det Vici Gamings tur att bygga upp en kinesiska mur för att hålla ninjorna ute.

Sju av de åtta första rundorna i andra halvlek gick till Vici Gaming som hamnade farligt nära att avsluta spelet. NiP lyckades med en liten comeback som tog dem upp till 13 pinnar innan Vici Gaming tog sig upp på matchpoäng. NiP tog sig till ett tre mot tre-läge med bomben nere men kunde inte stoppa kinesernas retake och förlorade kartan.

LÄS MER: Ninjas in Pyjamas hänger kvar i majorn i en skör tråd

Avgörande skedde på Mirage. Ninjas in Pyjamas rullade över Vici Gaming med 11–4 som terrorister. När svenskarna även plockade hem pistolrundan som antiterrorister hade de Legends stage–platsen i en liten ask.

Vici Gaming gav sig dock inte och fick pulsen att höjas när de förstörde svenskarnas ekomnomi och plockade runda efter runda. 11–4 var plötligt 14–10 när Ninjas in Pyjamas återigen hade en fullköps-runda. Fredrik ”REZ” Sterner lyckades nästan helt själv säkra matchpoäng. Rundan efter var det avgjort.

Ninjas in Pyjamas tar sig den längsta vägen ända fram till Legends stage som enda helsvenska femma.

– Jag har inga ord. Jag är bara glad att vi lyckades ta oss vidare, sade en mållös Christoper ”GeT_RiGhT” Alesund i intervjun efter matchen.

LÄS MER: HeatoN: Historien om Mats rörde mig till tårar


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset