Jens Hofer tillsammans med Ninjas in Pyjamas tidigare League of Legends-lag.
Jens Hofer tillsammans med Ninjas in Pyjamas tidigare League of Legends-lag.

Fnatics CS:GO-lag får förstärkning på den psykologiska sidan. Den mentala coachen Jens Hofer återvänder till organisationen efter nästan två år i Ninjas in Pyjamas.

Sedan 2017 har Ninjas in Pyjamas haft förstärkning av den mentala coachen Jens Hofer. Hofer var under sin tid i organisationen bland annat med om att ta CS:GO-laget till den senaste stora vinsten i IEM Oakland 2017. I januari i år berättade Hofer att han beslutat sig för att lämna laget.

Nu står det klart att han återvänder till rivalerna i Fnatic där han en gång gjorde sin debut inom esporten. Då coachade han organisationens League of legends-lag men den här gången kör han på CS-spåret.

”Jag skulle bara vilja göra ett snabbt uttalande om att jag har beslutat mig för att återvända till Fnatic. Där kommer jag arbeta heltid med CS:GO-laget med början den här månaden. Tacksam för möjligheten”, skriver Jens Hofer på Twitter.

Fnatic har tidigare gått ut med att de letat efter en mental coach men vad Metro Esport erfar är det här första gången som CS:GO-laget på heltid kommer ha en mental coach till hjälp.

Laget har gått igenom en turbulent tid som både inneburit en flopp i London-majorn och en del starkare prestationer som en andraplats i Starseries som nyss avslutades. Vad de inte har kunnat hitta är en stabil form som håller i sig och förhoppningen är sannolikt att det ska uppnås med värvningen av Jens Hofer.

LÄS MER: HeatoN: Svensk CS är förmodligen sämre än någonsin på elitnivå

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset