Ninjas in Pyjamas ska försöka försvara sin titel. Men först väntar Na'Vi i kvartsfinalen.
Ninjas in Pyjamas ska försöka försvara sin titel. Men först väntar Na'Vi i kvartsfinalen.

Svenska femma vidare till semifinal efter osannolik vändning mot ukrainarna.

Train

Publikens jubel nådde öronbedövande nivåer när det svenska hoppet Ninjas in Pyjamas äntrade scenen i Malmö arena. Kvartsfinalen började på Train. Jublet fortsatte i pistolrundan och de tre följande rundorna som gick till svenskarnas favör som terrorister.

Fjärde rundan lyckades Oleksandr ”s1mple” Kostyliev desarmera bomben med bala millisekunder kvar efter att ha utkämpat en en mot en-situation mot William ”draken” Sundin.

Därefter fick Na’Vi momentum och NiP hade svårt att hitta svar på det Ukrainska lagets offensiver.

3–0 till NiP blev snabbt 3–7 och den svenska femman kände sig tvingade att ta en taktisk timeout.

Pausen fick NiP att hämta sig något men bara tillräckligt för att få med sig två rundor till innan halvlek som slutade 10-5 till Na’Vi.

LÄS MER: f0rest: Då kändes det fanimej i magen att vi skulle ta det

Na’Vi hade satt bollen i rullning och förutom en runda var det ett sönderplockat gäng svenskar som fick se sig besegrade på Train med 6–16. Ett hårt slag inför hemmapubliken.

Nuke

När det Ukrainska tåget rullade in på Nuke som antiterrorister såg de farliga ut till en början. Ninjorna lyckades ta andra rundan. Na’Vi rullade dock på och fick med sig ett par rundor innan den svenska femman fick till spelet igen och kunde utjämna till 4–4.

Det var däremot så långt som Na’Vi hade tänkt släppa svenskarna. Första halvan blev så gott som en repris av Train och trots flera jämna rundor slutade det 10–5 till Na’Vi vid sidbytet.

Publiken höll andan när Na’Vi även tog hem pistolrundan som terrorister och samlade på sig de följande rundorna till 13–5. Hoppet såg ut att vara ute för de Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund och hans lagkamrater.

LÄS MER: 3 fails och 3 wins i gruppspelet du inte får missa

Sen hände det. Ninjas in Pyjamas satte sitt taktiska försvar. Visade kyla och rakt igenom galna individuella prestationer.

Runda efter runda gick Ninjas in Pyjamas väg och även de rundor som inte såg ut att göra det gjorde det ändå.

Helt plötsligt var ställningen 14–14.

Na’Vi kraftsamlade och tog dig upp på matchpoäng och Nip Följde efter för att ta det hela till övertid. Även där följde lagen varandra till nästa övertid. Ninjas in Pyjamas lyckades få med sig två av de tre rundorna till halvtid.

Som antiterrorister hade NiP övergett övertidsnerverna och när den 22:a vunna rundan var ett faktum stod de som vinnare över Na’Vi på Nuke.

Mirage

Avgörande kartan blev Mirage där Ninjas in Pyjamas med den viktiga upphämtningen i ryggen började starkt med de fyra första terrorist-rundorna innan Na’Vi lyckades plocka sina två första rundor.

Det var tydligt att ninjorna hade hittat extra energi. Nu var det deras tur att ta övertaget. Na’Vi snodde åt sig en men NiP var starkare och genom lysande lagarbete tog det sig upp till en ledning på 10–3. En runda till till varde lagen senare var ställningen 11–4 och det var dags för sidbyte.

NiP fortsatta sätta skotten på pistolrundan och vinsten var inom räckhåll.

Den tredje kartan blev egentligen aldrig farlig för det svenska hoppet i turneringen. Med 16–8 som slutresultat är drömmen fortfarande vid liv.

I morgon väntar G2 i semifinalen.

LÄS MER: Fnatic chanslösa mot Immortals – missar kvartsfinalen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset