The Ninjas in Pyjamas handbook är ett samarbete mellan Friends och den svenska esportorganisationen.
The Ninjas in Pyjamas handbook är ett samarbete mellan Friends och den svenska esportorganisationen.

Den legendariska organisationen Ninjas in Pyjamas tar tydlig ställning mot rasism, sexism, mobbning och andra kränkningar i ny handbok.

Enligt Friends nätrapport från 2017 har fyra av tio pojkar i åldrarna 10-16 år blivit utsatta för kränkningar inom datorspels-världen. Nu vänder de sig till förebilder inom esporten för att få stopp på mobbningen.

Tillsammans med Ninjas in Pyjamas lanserar organisationen en handbok som riktar sig till spelare och föräldrar med fokus på hur man beter sig när man spelar.

LÄS MER: CS:GO-scenen sluter upp mot hatet med #stoptoxicity

”Spelvärlden är framför allt en plats för stor gemenskap, men tyvärr finns det även en baksida som kan innebära hot, kränkningar och ett allmänt dåligt klimat mellan spelare. Därför tar vi nu krafttag mot saken och lanserar den nya handboken i samarbete med Friends. Vi är angelägna om att göra vår del för att främja ett hälsosamt beteende online”, säger Ninjas in Pyjamas vd Hicham Chahine i ett pressmeddelande.

Handboken tar upp så väl sexism, rasism och annan exkludering som företeelser som inte hör hemma inom esport och gaming.

På senare tid har just kränkningar, hot och hat i esporten varit på tapeten.

För en månad sedan skrev den danska organisationen North ett uppmärksammat Twitter-inlägg som blev startskottet för #stoptoxicity. Under hashtagen samlades spelares berättelser om och uppmaningar emot dåligt uppförande inom esporten.

LÄS MER: GeT_RiGhT berättar: Familjen utsattes för telefonterror


Annons:

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset