Patrik "f0rest" Lindberg och hans lagkamrater hade inte en chans mot Astralis.
Patrik "f0rest" Lindberg och hans lagkamrater hade inte en chans mot Astralis.

Svenskarna i Ninjas in Pyjamas föll mot världsettorna från Danmark i kampen om en plats i semin i CS:GO-majorn.

Det stod klart på förhand att allt, in i minsta detalj, var tvunget att gå Ninjas in Pyjamas väg för att de skulle ha chans att sno semifinalplatsen från Astralis. Så blev det inte.

Publiken i Spodek Arena var till övervägande del på svenskarnas sida. Men utöver de vanliga ”NiP, NiP, NiP”-hejaramsorna blev det inte mycket för publiken att jubla för.

Astralis var hänsynslösa direkt från start på Mirage och varenda attack som Ninjas in Pyjamas gjorde på T-sidan manglades ner utan problem. De gånger svenskarna över huvud taget hade chansen att plocka en runda kan räknas på en hand.

LÄS MER: Test: Vilken Counter strike-personlighet är du?

Med 11–0 till Astralis såg nollan ut att spräckas med apterad bomb och tre levande NiP-spelare. Men precis som i alla tidigare rundor var det Astralis som lugnt och systematiskt tog tillbaka övertaget och adderade ännu en runda till poängtavlan.

Den danska dominansen var total. I halvlek hade Ninjas in Pyjamas inte plockat en enda runda. Astralis däremot hade 15.

Efter en lyckad pistolrunda som antiterrorister rev Patrik ”f0rest” Lindberg ner applåder och skratt när han firade lagets första vunna runda. Det blev dessutom en till innan Astralis spikade igen kartan med 16–2.

LÄS MER: Gla1ve om majorn: Vi är vår egen största fiende

Det sista svenska hoppet såg onekligen ut att vara ute.

Känslan fanns kvar när kvartsfinalen gick över på Dust 2. Den danska mördarmaskinen dundrade på. Astralis gjorde vad de ville, när de ville och hur de ville.

Ninjas in Pyjamas fick visserligen några pinnar i första halvlek, men det var mer ett tröstpris än något annat.

En ninjadefuse i rundan innan halvlek tog ninjorna till 4–11 som antiterrorister. Hela lagets överlevnad i majorn hängde nu på en mirakulös comeback mot ett Astralis som inte visat några som helst svagheter så här långt.

Som ett bevis på det faktum att NiP aldrig ger upp var en comeback precis vad vi fick se. NiP kämpade sig tillbaka till 13–13. Taket i Spodek Arena lyftes av jublet. En runda till. 14–13. Andreas ”Xyp9x” Højsleth svarade med en trippel. 14–14. Astralis tog sig upp på matchpoäng.

Precis när hoppet tänts – så släcktes det. Ninjas in Pyjamas stod för en hedervärd comeback men när det verkligen gällde var Astralis bara för starka.

Förlusten betyder att det är slutspelat för Ninjas in Pyjamas i majorn. Astralis går med självsäkerhet in i semifinalen mot Mibr i morgon.

LÄS MER: HeatoN: Historien om Mats rörde mig till tårar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset