SK:s Gabriel "FalleN" Toledo besegrade Ninjorna Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Adam "friberg" Friberg.
SK:s Gabriel "FalleN" Toledo besegrade Ninjorna Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Adam "friberg" Friberg.

Det blir inget svenskt lag i ESL Pro league-finalen i Brasilien. Ninjas in Pyjamas kämpade väl, men lyckades inte besegra brasilianska SK.

Hemmalaget SK blev en för stor utmaning för det svenska hoppet i ESL Pro league i São Paulo, Brasilien. Påhejade av en arena full av supportrar knep de finalplatsen framför ögonen på Ninjas in Pyjamas.

Nuke togs av Ninjas in Pyjamas. Overpass togs av SK. I sann semifinalanda skulle fajten om en plats i finalen avgöras på en tredje karta inför ett kokande publikhav.

Slaget om Cobblestone började dock mardrömslikt för svenskarna som direkt hamnade flera rundors underläge. Ninjorna hämtade sig mot slutet av CT-sidan och vid sidbytet var resultatet 6-9 till SK:s favör.

Men mardrömmen fortsatte när SK även tog hem pistolrundan på andra sidan. Trots en kämparinsats från ninjorna så fick de se sig besegrade inför arenapublikens stora glädje.

Laget är därmed ute ur turneringen.

I den andra semifinalen slog Cloud9 ut Mousesports. Det betyder att det blir Sydamerika mot Amerika i finalen när SK går upp mot Cloud9.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset