En kryptisk konversation under tisdagen väcker frågor om Ninjas in Pyjamas kan vara intresserade av att ge sig in i Warcraft 3.

Ninjas in Pyjamas brukar inte vara sena att hoppa på det senaste när det gäller esporttitlar. Men nu verkar de även ha ett nyfunnet intresse för gamla klassiker. I alla fall är det så man skulle kunna tolka en Twitter-tråd från gårdagen.

Under tisdagskvällen skrev den svenske Warcraft 3-spelaren David ”Skutt” Olsson till NiP:s officiella Twitter-konto på vinst eller förlust. I det lite kaxiga meddelandet står det ”Hej NiP, jag leder ett av de bästa WC3-lagen i Europa, intresserade att snacka lite mer? Reforged är precis runt hörnet!”

LÄS MER: Efterlängtade beskedet – Blizzard återupplivar Warcraft 3

Bakgrunden till meddelandet är att Blizzard tidigare i november utannonserade en upphottad version av det älskade RTS-spelet Warcraft 3 med undertiteln Reforged. Spelet som blev grunden till moba-genren har sedan länge stått i ett skuggigt hörn av esporten där bara de mest inbitna hållit liv i scenen.

I och med utannonseringen av Warcraft 3: Reforged väcktes hoppet om att spelet – och framförallt tävlingsscenen – ska få energin åter.

Och Ninjas in Pyjamas verkar inte stänga dörren.

LÄS MER: Metro Esport har testat Warcraft 3: Reforged – så bra är det

Emil ”HeatoN” Christensen, som fram tills nyligen var ansiktet utåt för den klassiska svenska organisationen, pingades in i tråden. Han pingade i sin tur organisationens vd Hicham Chahine.

Under kvällen hörde även NiP:s kontaktperson, Lukas Berć, av sig och bad David ”Skutt” Olsson att kontakta dem vidare.

Att detta korta utbyte betyder att vi kommer få se Ninjas in Pyjamas i WC3 nästa år är så klart omöjligt att säga. Om så är fallet lär det dessutom dröja ett bra tag innan det blir officiellt.

LÄS MER: Experterna tror på esportsatsning för nya Warcraft: ”Vore taskigt annars”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset