Nioåring tog vapen till skolan – pappan skyller på ”Minecraft” Bilden har inget med händelsen att göra.
Nioåring tog vapen till skolan – pappan skyller på ”Minecraft” Bilden har inget med händelsen att göra.

Nioåringen tog med sig pistol och kniv till skolan. Nu skyller pappan på svenska succéspelet ”Minecraft”.

Dataspelet ”Minecraft” är en av Sveriges största försäljningssuccér någonsin och har fans världen över. Nu beskylls spelet för att ha inspirerat en nioårig pojke att ta med sig vapen till skolan.

Enligt ett färskt domslut får pojken inte längre gå till sin skola i Orlando i Florida. Anledningen är att han i förra veckan kom till skolan med flera vapen i sin väska, bland annat en oladdad pistol, en kniv och en slägga, skriver lokal-tv-kanalen WFTV. Han stoppades innan något allvarligt inträffade.

Pojkens pappa uppger att sonen försökte härma en karaktär från dataspelet ”Minecraft”, som han spelar åtminstone en timme om dagen. Men nu är det slutspelat för pojken.
– Alla spel åker i soptunnan, säger pappan till WFTV.

Det är inte ovanligt att våldsamma spel får skulden för våldsamma incidenter, vilket vanligtvis leder till stora protester. Men eftersom ”Minecraft” knappast kan beskrivas som särskilt våldsamt, har många reagerat på inslaget. WFTV beskriver dessutom spelet som ett zombieslaktarspel.

”Jag hoppas att folk förstår hur löjligt detta är. Minecraft är inte något zombieslaktarspel. Det finns zombier i det, och de kan få tag på dig, men spelets fokus är att samla tillgångar för att bygga skydd och annat”, skriver en av läsarna i kommentarerna.

”Minecraft? Våldsamt? DET är ju bara löjligt. Först och främst så finns det kanske zombier i spelet men i huvudsak går det ut på att bygga och skörda saker. För det andra så är de enda vapnen i spelet svärd och pilbågar”, skriver en annan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset