Ninjas in Pyjamas byter bort Dota 2 mot League of legends.
Ninjas in Pyjamas byter bort Dota 2 mot League of legends.

För två veckor sedan meddelade Ninjas in Pyjamas att de ger sig in i League of legends. Nu står det klart att satsningen innebär att de gör sig av med sitt Dota 2-lag.

Ninjas in Pyjamas satsning på Dota 2 höll inte ens i ett halvår. På grund av uteblivna resultat och framför allt misslyckandet att kvala in till majorturneringen i Kiev tvingades organisationen att fundera kring fortsättningen med laget.

Kort efter det misslyckade kvalet lämnade en av nyckelspelarna, Troels ”Synderen” Nielsen, truppen och sedan dess har det varit tyst kring laget. Tills nu, när Ninjas in Pyjamas bestämt sig för att avsluta Dota 2-satsningen.

LÄS MER: Han är första LoL-proffset som når miljondollarstrecket

”Vi släpper vårt Dota 2-lag med omedelbar verkan. Det är dags för oss att fullt ut fokusera på våra resurser på att få vårt CS:GO-lag tillbaka till sin prakt. Samtidigt etablerar vi oss inom League of legends för ett långvarig närvaro i en mer stabil miljö. Vi känner att vi ur organisationsperspektiv måste fokusera på att leverera de resultat som förväntas av oss från fans och partners världen över”, skriver Ninjas in Pyjamas på sin hemsida.

LÄS MER: Folkkära Dota 2-profilen drabbad av cancer

För två veckor sedan köpte organisationen Fnatic Academys plats i League of legends championship series, LCS. Tillsammans med Ninjas in pyjamas flaggskepp Counter strike och Overwatch utgör de tre spelen nu kärnan i den klassiska organisationen.

NiP poängterar dock att de inte stänger dörren för att återigen försöka slå sig in på Dota 2-scenen i framtiden.

LÄS MER: Krönika: Att blunda för förnyelse kan bli dödsstöten för NiP

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset