Ett nu kaxigt Nip hoppas förmodligen att succén fortsätter.
Ett nu kaxigt Nip hoppas förmodligen att succén fortsätter.

Tidigt under måndagsmorgonen stod det klart att Ninjas in pyjamas blev IEM Oakland-mästare efter att de besegrat SK Gaming i finalen. Resultatet var en riktig comeback för Jacob ”Pyth” Mourujärvi som på grund av en handskada inte kunnat spela i en turnering sedan i juli.

En svensk seger var resultatet av finalen av IEM Oakland som avslutades under måndagsmorgonen svensk tid. Detta efter att NiP besegrat SK Gaming med 2-1. Det skriver Fragbite.

► LÄS MER: zAAz: Jag har lyckligtvis bra dygnsrytm för att vara gamer

 

Vinsten kom inte lätt. Nip tog sig ur gruppen med liten marginal men lyckades besegra Immortals med 2-0 i kvartsfinalen, någonting som följdes av en 2-1-seger mot FaZe i semifinalen.

Nip kördes över på inledande Train där där de besegrades med 4-16, men lyckades sedan till slut vinna med 16-14 på Cache och 16-14 igen på Cobblestone.

Som Aftonbladet skriver innebär vinsten en drömcomeback för Jacob ”Pyth” Mourujärvi som inte medverkat i en turnering på fyra månader då hans skadade hand läkte. Totalt tar Nip hem närmare 1,2 miljoner kronor för segern.

Under slutet av november inleds ELEAGUE-finalerna, någonting som följs av kvalet till ELEAGUE-majorn i december. Ett nu kaxigt Nip hoppas förmodligen att succén fortsätter.

► LÄS MER: Fnatic drar sig ur Pro league-finalen i sista minuten: "Personliga skäl"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sport