Slöjan sägs strida mot Koranen.
Slöjan sägs strida mot Koranen.

Den heltäckande slöjan Niqab som endast har en smal öppning vid ögonen kan förbjudas i Egypten. Detta eftersom vissa anser att slöjan inte har ett islamskt ursprung. Lagförslaget väntas väcka både debatt och oroligheter.

Politiker i Egypten vill enligt Washington Post förbjuda användandet av Niqab då vissa anser att slöjan strider mot Islam vilket Svenska Dagbladet var först att rapportera om.

Niqab bärs av många konservativa muslimska kvinnor i Egypten. Men eftersom vissa anser att den strider mot Islam utarbetas nu en lag för att förbjuda slöjan på offentliga platser och statliga kontor.

► LÄS MER: Det här är skillnaden mellan hijab, niqab och chador

Parlamentsledamoten Amna Nosseir, professor i juridik, stöttar lagförslaget. Enligt henne härstammar niqaben från judisk tradition då den förekom på den arabiska halvön långt innan Islam fanns skriver Washington Post.

Hon anser att niqaben strider mot Islam och hänvisar till flera stycken i Koranen som förbjuder heltäckande slöja. Koranen uppmuntrar enligt henne kvinnor att klä sig anständigt och täcka sitt hår men inte till att täcka ansiktet.

► LÄS MER: Göteborgs kommun: Inte okej med niqab på förskola

Om lagen godkänns väntas starka reaktioner från Egyptens konservativa muslimer och att de religiösa spänningarna i landet ökar skriver Washington Post

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik