Att städa på torsdagskvällar är briljant och har inneburit att Nisse i lugn och ro kunde spegla sig i vardagsrumsgolvet på lördagsmorgnarna.
Att städa på torsdagskvällar är briljant och har inneburit att Nisse i lugn och ro kunde spegla sig i vardagsrumsgolvet på lördagsmorgnarna.

För åtta år sen var jag typ jämnt arg. Mest arg var jag på lördagsmorgnarna. Jag ställdes inför ett ultimatum: Styr upp ditt humörsgame eller dra åt helvete.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Många kändisar har gått igenom ”resor”. De kanske har växt upp i kartonger och blivit uppfostrade av talgoxar. Eller så har gravt missbruk gjort att de supit/knarkat bort nåt mindre landskap i Mellansverige. Eller så har de börjat mumla osammanhängande om ett inre mörker i stället för att få publiken i en personalmatsal strax utanför Linköping att skratta åt hur knasiga vi svenskar är eftersom vi står i kö.

Gemensamt för de allihop är dock att de kommit ut på andra sidan och sedan slagit mynt av denna resa genom att hålla inspirerande föreläsningar som i stora drag går ut på att man ska göra det man vill, inte bry sig om pengar och inte glömma bort att andas.

Men hallå! Jag har också gått igenom en resa:

För åtta år sen var jag typ jämnt arg. Mest arg var jag på lördagsmorgnarna. En lördag i april 2013 gick jag över gränsen. Hela familjen satt samlade i bilen och jag skrek könsord samt kastade min Magnum Classic på vindrutan eftersom min fru Li körde ut ur fel avfart i en rondell.

LÄS MER: Nisse Edwall: 80-talister – en söndercurlad generation?

Både jag och Li ställde mig då inför ett ultimatum. Styr upp ditt humörsgame eller dra åt helvete. Jag började då rannsaka mig själv för att försöka komma på vad som var problemet. Förutom att jag var helt sjukt jävla störd kom jag fram till att det var två saker:

1. Det var stökigt i lägenheten när jag vaknade på lördagen och jag kunde inte känna mig lugn förrän jag/nån städat.

2. Det var för mycket folk (två pers på den tiden) runtomkring mig på helgen och jag behövde vara ifred.

Halva lösningen på problemet kom lite otippat indirekt från Annika Lantz. Jag fick nämligen höra (through the grapevine) att hos familjen Lantz städade man på torsdagskvällarna. Briljant. Infördes omedelbart och innebar att jag i lugn och ro kunde spegla mig i vardagsrumsgolvet på lördagsmorgnarna.

LÄS MER: Nisse Edwall: Fem vidriga risker med att vara trevlig

Mitt behov av ensamhet å sin sida löstes genom att jag inledde varje lördagsmorgon med att ta en promenad på en knapp timme där jag skakade av mig min värsta ilska över sakernas tillstånd. Sen den dagen har mitt humör varit en kombination av Sickan Carlssons och Amy Diamonds dito.

Vad tror ni – håller min ”resa” för en föreläsningsturné?

Nisse Edwall

Plus: Jag slapp kräkas den här VKS-omgången.
Minus: Barn som kräks i min soffa

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset