"Något parti borde kika på det faktum att tågresor är dyrare än flygditon. Att Tonåringar skjuter varandra med automatvapen känns spontant också som något som det borde kastas både ett och två getögon på," skriver Nisse Edwall.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det är val i år. Den politiker/det parti som lovar att kika på följande grejer efter en eventuell valvinst har min röst. (Så om du vet med dig att du är politiker och om det är så att du är osäker på om det blir nån röst överhuvudtaget i höst så är det bara att spärra upp korpgluggarna och hänga med.)

Jag har precis bytt från privat tandläkare till Folktandvården. Min privata tandläkare var uppriktigt oroad över att mitt tandkött på något mystiskt vis ”kröp upp” och ordinerade därför årliga besök med tillhörande faktura på en knapp tusing. När jag kom till tandläkaren hos Folktandvården konstaterade dock denne att mina tänder var i utmärkt skick och att jag inte behövde komma tillbaka förrän om två år.

Hur det här kan komma sig borde nån kika på.

Vidare tycker jag att något parti borde kika på det faktum att tågresor är dyrare än flygditon. Plastkontinenten i Stilla havet och att tonåringar skjuter varandra med automatvapen känns spontant också som något som det borde kastas både ett och två getögon på.

LÄS MER: Nisse Edwall: Jag har också gjort “en resa” – kan jag få åka på föreläsningsturné?

Vad gäller skolan finns det två grejer värda lite förstrött kikande. Varför ska så många i min sons klass redan i mellanstadiet byta till en skola de köat till sen BB och varför får skolan i stället för ännu mer resurser fler krav ställda på sig?

Frågan om slutgiltig och definitiv jämställdhet mellan könen är värd både ett och två ögonpar. Att ungdomar i Mellanöstern som protesterar mot en flyktingstatus de ärvt efter sina far- och morföräldrar skjuts till döds borde innebära åtminstone en eftermiddags kikande i (valfritt) utskott.

Sen har vi slutligen den för världen så viktiga frågan om grussopningen på MIN gata här i Farsta (där JAG bor). Helt ärligt?! Man kan inte vänta så länge med att sopa bort gruset från gatan att det helt plötsligt är röd dag den dagen man ska sopa bort det vilket i sin tur innebär att det är OMÖJLIGT att sopa bort gruset eftersom det står bilar parkerade överallt.

Det sistnämnda är en fråga som utan vidare är värd att kikas på av hela den nya regeringen (eller åtminstone statsministern och några handplockade ministrar med inblick i gatsopning).

Nisse Edwall

Plus: Att det känns som semester i den här värmen.

Minus: Att det dessvärre inte är semester i den här värmen.

LÄS MER: Nisse Edwall: Förr var det hur lätt som helst att vara förälder

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset