Än är inte sommaren slut och det finns flera platser i Malmö som är värda ett besök om man vill uppleva naturens fulla prakt utan att åka utanför stadens gränser. Allt från praktfulla parker till uppvuxna villakvarter är bra plaster att njuta och andas ut när livet dragit igång på riktigt efter denna fantastiska sommar.

Sagolika stunder i Kungsparken
Här slingrar sig gångarna i både asfalt och grus oberoende av varandra och broarna över kanalen är som tagna ur sagorna. Detta är en perfekt plats att promenera i och att stirra upp i de gamla bokträdens enorma trädkronor. Det finns också flera platser att rulla ut picnick-duken på och även Slottsparkens trädgårdscafé finns nära till hands för de som vill köpa sig fika.

Från slott till koja i Fridhem
Om du vill promenera och ha något att titta på samtidigt är detta en härlig plats. Ett villaområde från sekelskiftet där många av husen liknar slott och påminner oss om en annan tid. Att promenera i detta område är för den som gillar arkitektur, då hus från alla epoker och i alla material finns att titta på. Väl tilltagna gator gör att det är lätt att ta sig fram gåendes eller med cykel.

Sanden, ljuset och människorna på Ribersborg
Hur många städer i Europa har en egen sandstrand? Inte många… Malmö är en av dem. Ribersborgs sandstrand kantas av ett lika långt grönområde och strandpromenaden är bred, vilket bjuder in till cykling såväl som inlinesåkning. Solnedgången har du i ditt blickfång om du går i riktning mot Limhamn. Dresscode på promenaden är väldigt varierande, allt från uppklädda “förstadejtenmänniskor” till badtofflor, mjukisshorts och hoddie.

Multibegåvningen Pildammsparken
I få städer i Sverige kan du hitta parker i denna storlek och prakt, är Malmö parkernas stad? Om du tar parkens entré vid själlandstorget och följer Margaretevägen in i parken så möts du av en enorm Allé som på avstånd upplevs som gröna väggar som leder dig rakt mot de stora dammarna. I Pildammsparken kan du även ta med dig en boll, då det finns beachvolleybollnät i parken som får avnjutas av alla spelsugna. Har du en högre budget kan du i denna park också finna Bloom in the park, som är en restaurang belönad med en stjärna i guide Michelin.

Folkets park där alla hittar något att göra
Denna park är verkligen folkets park, ingen vildvuxen grönska men ett stort utbud på saker att göra på en ledig dag. Allt från plaskdammar och lekplatser till barnen men också trevliga öl och matställen som far i hatten och Carib Creol som alltid är fyllda av trevliga och avslappnade människor. Detta är platsen för de som vill ha liv och rörelse, men inte endast från stadsbussar och tutande taxibilar, utan också från lekande barn och skrattande gäng av vänner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö