Bilden är tagen vid The Inspiration Awards for Women, 2014.
Bilden är tagen vid The Inspiration Awards for Women, 2014.

Noah, 3, fick inte använda sin specialtillverkade rullstol i varuhuset Harrods eftersom vakterna inte trodde att han verkligen behövde den.

Noah Wall, 3, föddes med ryggmärgsbråck och dåliga utsikter att klara sig undan allvarliga hälsokomplikationer. Det stod tidigt klart att han skulle vara förlamad från bröstet och nedåt.

Tack vare en specialtillverkad rullstol har han ändå fått viss rörelsefrihet, men när familjen skulle besöka det välkända varuhuset Harrods i London tidigare i juni fick han inte komma in.

Anledningen?

Vakten tyckte inte att det såg ut som en rullstol.

– Jag kan inte förstå hur någon kan behandla honom så här, har Noahs mamma, Michelle Wall, tidigare sagt till the Mirror.

Zaccarias, 17, dödshotas för att han kan resa sig ur rullstolen

Hon förklarade hur vakten hade stoppat dem och sagt att de inte fick använda stolen. Enligt Michelle hade han sagt att det inte kunde vara en rullstol eftersom den inte hade handtag. Hon försökte övertyga vakten – som inte vek sig. Noahs syster försökte till och med visa hur hennes lillebrors ben inte fungerade genom att lyfta honom från rullstolen, men inte heller då kunde han övertygas.

– Vi tänkte att Disney kaféet och Musse Pigg på Harrods skulle vara så roligt för Noah. Jag förstår mig inte på den där vakten.

Historien har fått stort genomslag, inte minst eftersom Noah redan tidigare blivit uppmärksammad för sin sjukdom. Hans föräldrar har skapat en hemsida för att informera om framstegen och behandlingen som sonen går igenom, och han har även medverkat i olika publika evenemang.

Familjen har fått svar från Harrods gällande händelsen, och varuhuset beklagar det som inträffade.

”Harrods vill förtydliga att vår vakt inte insåg att föremålet som bars av en medlem i sällskapet faktiskt var ett barns rullstol”, har de skrivit i ett brev till familjen.

I efterhand har Michelle och Noah bjudits in till varuhuset för att undervisa personalen om de olika typer av rullstolar som finns.

Kim, 16, blev bestulen på sin rullstol: "Vem tar någons ben?"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset