Alexander Norén leder i Sydafrika. Arkivbild.
Alexander Norén leder i Sydafrika. Arkivbild.

Alexander Noréns starka golfform håller i sig.Halvvägs in i veckans tävling i Sydafrika – den näst sista i Europatourens slutspel Race to Dubai – är svensken i en tvåslagsledning på åtta under par.

Norén gick fredagsrundan på 67 slag, fem under par, efter sex birdies och en bogey.

– Jag gjorde många birdies (fem) på sista nio efter avbrottet för storm. Jag satte en chip, det var en bra niohålare, säger Norén.

– Jag är väldigt nöjd med hur jag höll ihop det, för det är en tuff golfbana. Slår man ett lite snett slag så kan man hamna i svåra lägen.

Henrik Stenson har ledningen i Race to Dubai, men Norén – femma inför den här veckan – är med och utmanar om totalsegern. Under den andra rundan tappade Stenson, som efter 74 slag är sju efter Norén och på delad 17:e plats tillsammans med David Lingmerth. Bra för Stenson är att engelsmannen Danny Willett, tvåa totalt i slutspelet, fortsätter att spela svagt och delar 54:e plats.

Alexander Norén har vunnit tre tävlingar på Europatouren i år och jagas närmast av fem spelare som delar andraplatsen, däribland sydafrikanen Louis Oosthuizen och engelsmannen Chris Wood.

På tredje rundan är spelet tidigarelagt eftersom det väntas mer oväder under lördagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset