Alex Norén förlorade särspelet på Torrey Pines i Kalifornien.
Alex Norén förlorade särspelet på Torrey Pines i Kalifornien.
Golf TT

Det fick bära eller brista.

Alex Norén gick för att nå greenen 230 meter bort med sitt andra slag.

Det brast.

Bollen rullade ned i vattenhindret och Jason Day vann särspelet om segern på PGA-touren.

Norén och Day kämpade om titeln tills solen sjönk ned bakom horisonten på söndagskvällen. Trots fem särspelshål gick det inte att skilja dem åt. I stället fick svensken och den tidigare australiske världsettan stanna i San Diego, kliva upp i gryningen och ge sig ut på ett sjätte särspelshål på ett kylslaget Torrey Pines.

Då gick det undan.

Rullade ned i vattnet

Noréns utspel lade honom kort utanför fairway, men med ett gott läge för att nå greenen med ett välriktat inspel. Riktningen var perfekt, men slaget var något kort och långsamt rullade bollen ned i vattnet framför greenen.

Jag ångrar inte beslutet, det handlar om marginaler, säger Norén.

Ett pliktslag där var det värsta som kunde hända honom. Day kunde lugnt spela in och med en birdie vinna sin första titel för säsongen.

En oväntad sådan.

Förra året var inte bra och jag hade lite jobbigt utanför banan med min mamma som fick cancer. Jag trodde inte att jag skulle kunna spela på grund av ryggen, men jag fick god hjälp av mitt team, säger Jason Day.

Delad tvåa

Norén, som tagit nio titlar på Europatouren, jagade sin första seger på PGA-touren. Nu fick han dela andraplatsen med Ryan Palmer.

Tidigare världsettan Tiger Woods, som vunnit tävlingen sju gånger, slutade på en delad 23:e plats. Det är första gången sedan i augusti 2015 som Woods spelar de två sista rundorna i en PGA-tourtävling. 42-åringen fick avbryta ett försök till comeback förra året och genomgick i stället ännu en ryggoperation.

Jag är väldigt nöjd. Efter att inte ha spelat på touren på två år och komma ut och spela stabilt i fyra dagar. Jag kämpade hårt varje score på varje hål. Det visar att jag har hjärta, sade Woods i söndags.
Alex Norén förlorade särspelet på Torrey Pines i Kalifornien.
Alex Norén förlorade särspelet på Torrey Pines i Kalifornien.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset