Triathleten Lisa Nordén har anlänt till Rio de Janeiro. Arkivbild.
Triathleten Lisa Nordén har anlänt till Rio de Janeiro. Arkivbild.

Flyget över Atlanten tar ungefär tio timmar, men Lisa Nordéns resa till OS har varit mycket längre än så.– Den har varit klart mycket längre den här gången än 2008 och 2012. Så jag har verkligen förtjänat min plats på ett sätt än jag hade då, säger hon.

För att ta sig till Rio de Janeiro har Lisa Nordén fått flänga över precis hela världen. Efter att på grund av skador och annat inte kunnat tävla på nästan två år fick hon i fjol börja om på noll, bokstavligt talat.

Efter två års frånvaro från världstoppen försvinner nämligen alla rankingpoäng en triathlet simmat, cyklat och sprungit ihop.

– Hösten 2015 fick jag köra världscupen för att kunna kvala in till en VM-serie, jag fick tävla i VM-serie för att kunna kvala till OS. Så det har varit en väldigt lång resa.

– Jag har aldrig rest så mycket som det senaste ett och ett halvt åren, säger Nordén.

Nu är hon äntligen på plats i OS-byn i Barra i Rio de Janeiro och har börjat den sista fasen av förberedelser inför försöket att göra något liknande som det som skedde i London för fyra år sedan, när hon förlorade kampen om guldet med en tusendel.

Under onsdagen ägnade hon och motståndarna sig åt baninspektion runt om i Rio. Och kunde glatt konstatera att hon i alla fall inte blivit dålig av det fruktade, smutsiga vattnet vid Copacabana.

– Än så länge står jag ju på benen!

– Det ser ut som vilken surfstrand som helst. Fint, klart vatten och 21,3 grader. Helt klart badbart.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset