Under det tidigare toppmötet mellan Nord- och Sydkorea diskuterades Nordkoreas kemvapenprogram.
Under det tidigare toppmötet mellan Nord- och Sydkorea diskuterades Nordkoreas kemvapenprogram.

Nordkorea har ställt in ett möte med Sydkorea som skulle hållas under onsdagen. Nu hotar man även att ställa in det planerade mötet med USA:s president Donald Trump.

Den militärövning som Sydkorea och USA håller gemensamt och som inleddes under fredagen är enligt den statliga nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA en förberedelse inför en invasion. KCNA kallar också övningen för en provokation, rapporterar SVT.

LÄS MER: Historiskt möte mellan Kim och Moon – gick hand i hand över gränsen

Militärövningen har lett Nordkorea till att nu hota att ställa in mötet mellan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump, som har planerats till den 12 juni.

Nordkorea har även ställt in ett möte mellan Nord- och Sydkorea som skulle hållas under onsdagen. Mötet planerades avhandla åtgärder som ska vidtas för att formellt avsluta Koreakriget, samt nedrustningen av kärnvapenanläggningar.

LÄS MER: Experten om Kim och Moons nya avtal: ”Nu krävs mer än bara ord”

Nordkoreas svängning kommer bara några veckor efter att de syd- och nordkoreanska ledarna träffats i ett historiskt toppmöte. Under mötet skrev ledarna bland annat under ett gemensamt mål som innebär en nedrustning av kärnvapen på Koreahalvön.

Vid toppmötet kallade Nordkoreas ledare Kim Jong-Un det hela ”startsignalen för en ny era”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset