Nordkoreas diplomatiska OS-delegation leds av Kim Yo-Jong, diktatorn Kim Jong-Uns syster.
Nordkoreas diplomatiska OS-delegation leds av Kim Yo-Jong, diktatorn Kim Jong-Uns syster.

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un vill att Sydkoreas president Moon Jae-In besöker grannlandet "inom kort". Det enligt en talesperson vid Sydkoreas presidentpalats där den Nordkoreanska diktatorns syster träffade presidenten för en lunch.

Sydkoreas president Moon Jae-In har bjudits in av Nordkoreas ledare Kim Jong-Un att besöka grannladet, det rapporterar Reuters.

Det var diktatorns syster Kim Yo-Jong som kom med inbjudan vid en lunch i det sydkoreanska presidentpalatset Blå huset i huvudstaden Seol. Nordkoreas diplomatiska OS-delegation leds av Kim Yo-Jong som är högt uppsatt i den nordkoreanska regimen.

LÄS MER: Nordkorea skickar 22 deltagare till OS

Enligt inbjudan vill Kim Jong-Un träffa den sydkoreanska presidenten ”inom kort”, säger en talesperson vid presidentpalatset på lördagen, enligt Reuters. Moon Jae-In ska ha sagt att ”låt oss skapa förutsättningar för att det ska hända” – en indikation på att han sannolikt kan komma att acceptera inviten.

Systern anlände i Sydkorea i fredags tillsammans med Kim Yong Nam, Nordkoreas ceremonielle statschef.

LÄS MER: Konflikten mellan USA och Nordkorea – här är allt du behöver veta

Nord- och Sydkorea är tekniskt fortfarande i krig efter att deras konflikt 1950-53 slutade i en vapenvila snarare än ett fredsavtal. Samtidigt har Nordkorea kommit att utveckla sin militärmakt då de säger sig måste skydda sig från ”amerikansk aggression”.

Om mötet blir av kan det bli det första mötet mellan de koreanska ledarna på mer än tio år, skriver Reuters.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset