Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild.

Efter en lång golfsäsong för damerna väntar årets sista major, franska Evian vid Genèvesjön torsdag till söndag.Sverigeettan Anna Nordqvist har vilat sig i form.

Efter en delad elfte plats OS i Rio flög den svenska världselvan direkt från Brasilien till Calgary där hon blev delad femma i Canadian Open.

– Sedan dess har jag haft två veckor ledigt. Jag höll inte i klubban första veckan och försökte ta det lugnt och återhämta mig hemma i Orlando efter en otroligt hektisk sommar. Förra veckan körde jag träning hemma i Florida så förhoppningsvis är kroppen piggare och formen fortfarande god, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se.

– OS var en otroligt stor mental urladdning och det blev ännu tuffare när jag drog på mig en förkylning. Jag vet inte hur jag lyckades spela tävlingen i Kanada veckan efter för kroppen kändes helt död.

Anna Nordqvist anlände till Frankrike under onsdagen, dagen innan årets femte major inleds. Efter hennes tuffa sommarprogram är säsongen inte slut med Evian. Sju tävlingar återstår därefter.

– Jag tar två veckor ledigt innan jag tävlar fyra veckor i rad i Taiwan, Sydkorea, Kina och Malaysia. Säsongen är slut i mitten av november, säger Nordqvist.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset