Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild.

Anna Nordqvist gick första rundan på par, men har en lång väg till toppen i årets sista golfmajor Evian Championship. Sydkoreanskorna Chun In-Gee och Park Sung-Hyun tog sig nämligen runt de 18 hålen på 63 slag, åtta under par, vilket gav dem delad ledning i tävlingen.

Närmast efter ledarduon delade amerikanskan Annie Park och kinesiskan Feng Shanshan andraplatsen på 64 slag. Bästa europeiska är Laura Davies – engelskan som fyller 53 i oktober – på delad 15:e plats med 69 slag.

De fyra svenskorna hamnade på efterkälken direkt. Världselvan Anna Nordqvist började dagen med en bogey och hon var aldrig under par på hela rundan. Två birdies på de fyra sista hålen såg i alla fall till att svenskan slutade på 71 slag. Det gav henne delad 39:e plats efter första dagen.

Pernilla Lindberg var två slag sämre efter en 73-rond som innehöll tre birdies, men också en trippelbogey och två bogeys.

15-åriga löftet Julia Engström, som tidigare i år vann det brittiska amatörmästerskapet, har missat kvalgränsen i sina två första majors. Det ser inte ut att bli något trendbrott i Frankrike. Engström gick första rundan på 77 slag, efter bland annat sju bogeys, och behöver höja spelet rejält om det inte ska vara färdigspelat efter fredagens rond.

Samma sak gäller för Caroline Hedwall, som fick en mardrömsstart med en trippelbogey på första hålet och slutade på 78 slag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset