Rånen är inte genomförda på ett särskilt välorganiserat sätt. Arkivbild.
Rånen är inte genomförda på ett särskilt välorganiserat sätt. Arkivbild.

Området kring Järfälla i Stockholm är just nu drabbat av en rånvåg, rapporterar Aftonbladet. Minst tio rån ska ha drabbat olika butiker i Järfällaområdet under den senaste månaden.

När tre personer kom att råna Elgiganten i Barkarby under onsdagen var rånet bara ett av en serie rån som drabbat olika butiker i Järfälla-området under den senaste månaden. Totalt ska minst tio rån ha drabbat Järfälla-området under den senaste månaden, rapporterar Aftonbladet.

LÄS MER: Ex-kriminell: Dagens kriminella är inte kapabla att göra stora rån

Till Aftonbladet säger Jonas lund, operativ samordnare i regionen, att den höga frekvensen rån skapat en ansträngd situation för polisen.

– Antalet rån har gått upp kraftigt. Det handlar inte om personrån utan nästan uteslutande om olika typer av butiksrån.

Enligt Lund är rånen inte genomförda på ett särskilt välorganiserat sätt, och personerna har främst kommit över en mindre summa pengar eller tobak. Det rör sig om kriminella ungdomar som är bosatta i utsatta områden och nästan uteslutande om butiksrån.

Polisen har samtalat med småföretagarna i Järfälla-området och informerat om säkerhetsåtgärder, bland annat hur man ska hantera kontanter. Man samtalar också med säkerhetsansvariga personer på plats vid större verksamheter, som till exempel Elgiganten.

– Vi har haft en jättebra dialog med personalen i butikerna och vi har frihetsberövat flera misstänkta personer. Så vi arbetar för fullt med att utreda alla ärenden och lägger en stor del av våra resurser på det.

LÄS MER: Rånare greps tre gånger – under loppet av tre dagar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om rån