I 31 timmar, 49 minuter och 11 sekunder turades Forbrukerrådet och dess gästläsare upp användarvillkor för mobilappar.
I 31 timmar, 49 minuter och 11 sekunder turades Forbrukerrådet och dess gästläsare upp användarvillkor för mobilappar.

Har du läst igenom användarvillkoren för dina mobilappar? Inte vi heller. Men det har däremot den norska konsumentorganisationen Forbrukerrådet gjort – och det tog dem 31 timmar, 49 minuter och elva sekunder.

Norska Forbrukerrådet har i över ett dygn suttit i live-tv och läst upp villkoren för 30 av de vanligaste apparna som norrmän brukar ha på sina telefoner. Syftet är att visa hur orimligt långa och svårlästa texterna är.

► LÄS MER:  Det här är villkoren du skriver under på sociala medier

 

Enligt konsumentorganisationen innehåller användarvillkoren i en genomsnittlig telefon omkring 260 000 ord – och det är fler ord än vad som ryms i hela Nya testamentet.

”För de allra flesta är det här en omöjlig uppgift, och konsumenter ger på ett effektivt sätt mobilapparna fria tyglar att göra nästan vad de vill”, skriver Forbrukerrådet på sin hemsida.

Bland annat lästes villkoren för Facebook, Angry Birds, Skype och Netflix upp. Men det var inte dem som innehöll mest text. De appar som tog längst tid att läsa upp var, i inbördes ordning, iTunes, Soundcloud, MyfitnessPal, LinkedIn och Skype.

Hur långtråkigt det än kan låta att lyssna på användarvillkor i 31 timmar så har kuppen gjort succé, inte minst på Twitter där användare har följt och kommenterat högläsningen. Här är några av tweetsen:

► LÄS MER:  Nej, du kan inte påverka Facebook genom att kopiera en status

 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset