En engångsgrill kan ha varit mordvapnet i ett uppmärksammat norskt mordfall.

TT

Den 31-åriga kvinnan var fast besluten att ta livet av sin man. Hennes dator avslöjar kusliga Googlesökningar på råttgift och vad man ska säga för att komma undan med mord. Till slut föll kvinnans val av mordvapen på en engångsgrill, rapporterar norska VG. 

Den 9 april erkände kvinnan att hon mördat sin man i norska Bergen. Enligt källor till VG har kvinnan ställt en engångsgrill i en eldfast form bredvid mannens säng, tänt på och gått därifrån. Den 61-årige mannen kvävdes till döds i det lilla rummet. 

Kvinnan nekar till att ha planerat mordet på mannen, men omfattande Google-sökningar motsäger det. Bland hennes sökningar fanns bland annat ”Enkla sätt att förgifta någon”, ”Enkla sett att göra hemgjort gift” och ”Historier att berätta efter att du dödat”. 

– De här sökningarna har inget att göra med det som senare skedde, säger kvinnans advokat, som menar att dödandet inte var överlagt, till VG.

Mannens döttrar har varit kritiska till polisutredningen och har själva fått ligga på polisen om att utreda ledtrådar. En av döttrarna säger att de gång på gång fått säga åt polisen att ta hand om styvmoderns dator och att hon hittat en använd engångsgrill i garaget som polisen först inte velat ta hand om.

Mannen hade en koncentration av koldioxid på 64 procent i blodet. En dödlig halt är runt 40 procent.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset