Norska skidlandslagets Facebook-sida blev svensk
Norska skidlandslagets Facebook-sida blev svensk

Det svenska damstafettlaget hyllades från oväntat håll efter dagens OS-guld – nämligen av Norges skidlandslag.

Skrämdump från Facebook

Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag säkrade i dag Sveriges första OS-guld i Sotji, i damernas längdstaffet, och hyllningarna lät inte vänta på sig.

En av alla gratulationer på Facebook lät såhär: ” Äntligen! Sveriges första relä guld i 54 år! Här flickornas grattis från den norska längdskidåkare Marit Bjoergen. Norrmannen kom på en femte. I dag är det fantastiskt att vara svenskt!”

Lät svenskan lite knackig? Det är för att meddelandet kommer från oväntat håll –nämligen Norges skidlandslag.

Inlägget lades upp på det norska skidlandslagets Facebooksida, tillsammans med en bild där Norges Marit Bjoergen kramar om Charlotte Kalla efter den svenska segern.

Inte nog med det: Norrmännen bytte ut Facebooksidans omslagsbild mot en spurtande Charlotte Kalla, och profilbilden byttes ut mot – det svenska kungaparet.

Hyllningen förvånade tydligen även sidans norska fans. Vissa trodde att sidan hade blivit hackad.

- Ehhhh.. Face-ala-rape ell???, har någon kommenterat inlägget.

- Eeh.. Er ikke dette siden til Norges skiforbund???, skriver en annan.

Det norska skidförbundet bekräftar dock för norska Dagbladet att det inte rör sig om någon hackning. Det är förbundet själva som gjorde om sin Facebooksida som en eloge till svenskarna.

– Jag hoppas och tror att folk förstår att detta är en hyllning till en historiskt fin svensk laginsats, säger Espen Graff, kommunikationschef för Norges Skiforbund till Dagbladet.

Han hälsar även att sidan kommer att uppdateras med nya bilder när de svenska damerna tar emot sina guldmedaljer.

Det norska damlaget i stafetten, som var förhandstippat som segrare, föll förhållandevis tungt och slutade först på en femte plats, bakom Sverige, Finland (silver), Tyskland (brons) och Frankrike.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset