Mathias "MSL" Lauridsen och hans North lyckades sätta stopp för Gambit i semifinalen.
Mathias "MSL" Lauridsen och hans North lyckades sätta stopp för Gambit i semifinalen.

North visade än en gång upp sin dominans på Cobblestone när de snodde åt sig finalplatsen framför Gambit.

I går fick Danmark se sitt topphopp utslagna i kvartsfinalen mot Gambit. Men glädjande för de rödvita fansen som tagit sig över sundet till Malmö lyckades North där Astralis misslyckades och gav danskarna en chans på hämnd.

Och en hämnd var precis vad det blev när North under söndagen ställdes mot danskdräparna Gambit i den andra semifinalen för dagen. Trots att ledningen på Train pendlade mellan lagen  så var North starkare. Matchen gick till övertid och där var det inget snack. Med 19-15 stängde danskarna första kartan.

LÄS MER: f0rest efter tunga förlusten: Vi hittade inget svar på Cache

Cobblestone följde. En karta som North tidigare i turneringen fullständigt krossat brassarna i SK på. Och det skulle visa sig att den vinsten inte var någon tillfällighet då danskarna än en gång visade upp sin dominans. Med 16–6 som slutresultat tog sig danskarna till final.

Finalen i Dreamhack masters blir därmed en repris av ESL Pro league-finalen tidigare i somras mellan North och G2. Då dominerade G2 North på både Cobblestone och Inferno. Så räkna med ett gäng revanschsugna danskar på Malmö arenas scen.

Kartorna i finalen

Inferno (G2:s val)
Cobblestone (Norths val)
Nuke (avgörande vid 1–1)

LÄS MER: Erik Glanell: Gambit monterade ner Astralis fullkomligt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset