Bister Norgepremiär för Petter Northug som nu avstår världscuppremiären i Ruka, Finland. Arkivbild.
Bister Norgepremiär för Petter Northug som nu avstår världscuppremiären i Ruka, Finland. Arkivbild.

Petter Northug hoppar över världscuppremiären i längdskidor i Ruka, Finland.Han vill ladda inför världscuptävlingarna i Lillehammer nästa helg i stället.

Petter Northug skulle ha kört både den klassiska sprinten och 15-kilometersloppet i Ruka. Men på onsdagen kom besked om att han inte åker till Finland. Vid den norska skidpremiären i Beitostølen kom han på 15:e respektive 74:e plats i distansloppen och stod över sprinten.

– Petter har tränat mycket efter höjdlägret i Val Senales, men kände under helgens lopp att överskottet inte var helt på topp. Han lägger nu in extra vila och siktar in sig på världscupen i Lillehammer, säger Norges landslagschef Vidar Løfshus.

Ersätter gör Pål Golberg i sprint och Simen Hegstad Krüger på 15 kilometer.

Blott 20-årige Johannes Høsflot Klæbo vann överraskande sprinten i den norska skidpremiären och får också en plats till världscuppremiären i Ruka. Talangen får chansen då en förkyld Eirik Brandsdal lämnat återbud.

– Johannes är en talang som redan gjort rent hus på juniornivå. Med sina fina resultat från tidigare tävlingar är han absolut att räkna med i klassisk stil, säger Løfshus.

I Ruka körs klassisk sprint på lördag och 10 respektive 15 kilometer klassiskt på söndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset