Lite ingefära och japansk citrusfrukt till lussebullen? Årets specialutgåva av Blossa är inspirerad av det långsmala landet i öst.

Blossa

Yuzu Ingefära heter årets Blossa. Yuzu är en citrusfrukt som har vuxit vilt i Japan sedan samurajernas dagar, och smakar lite som grapefrukt och mandarin. 

Kanel, vanilj, havtorn eller kanske lingon? Gissningarna på årets glögg har varit många, men knappast detta. Glöm det urtypiskt svenska och sätt en exotisk touch på julfirandet, för årets Blossa heter Yuzu Ingefära – och smakar som en frukt som växer 800 mil härifrån.

Smaken lanserades i dag och det dröjde inte många sekunder förrän kommentarerna började hagla in på Blossas facebooksida: ”Förra årets var bedrövlig så det kan bara bli bättre”, ”Åh, jag älskar blandningen av ingefära och citron” och ”Men lägg ner, det är ju inte ens mitten på september”, är bara några av dem.

Det var längesedan glöggen var en obligatoriskt sötsliskig juldryck som var förbjuden innan december. Numera är det en beställningsvara som ofta säljer slut långt innan stjärngossarna sjunger om stalledrängen. Speciellt årets specialglögg. Redan om en vecka, den 14 september, går det att beställa den.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset