Minst 84 personer har dött och många är skadade.
Minst 84 personer har dött och många är skadade.

31-åriga Mohamed Lahouaiej Bouhlel pekas ut som gärningsmannen bakom dådet i Nice som ägde rum under torsdagen, enligt tidningen Nice-matin. Polisen söker nu igenom en lägenhet som tillhör den misstänkte 31-åringen.

Mannen som utförde dådet i Nice under torsdagen pekas av lokaltidningen Nice-matin ut som Mohamed Lahouaiej Bouhlel, en 31-åring från Tunisien. Polisen söker nu igenom mannens lägenhet, enligt tidningen. Genomsökningen ska ha börjat vid halv tio-tiden och vid elvatiden fanns polis fortfarande på plats i lägenheten.

► LÄS MER: Det här är de falska påståendena du inte ska sprida om dådet i Nice

Den misstänkta gärningsmannen ska ha identifierats genom att polisen hittat ett id-kort tillhörande 31-åringen i den lastbil som körde in i folkmassan som firade Frankrikes nationaldag och som dödade minst 84 personer och skadade över 200.

Mannen ska arbeta som leveransförare och vara tidigare känd för mindre brott.

Det var på kvällen den 14 juli som en lastbil in i en folksamling i Nice som tittade på fyrverkerier. Minst 84 personer har dött och många är skadade. Klockan 3 på morgonen natten till fredagen höll Frankrikes president François Hollande ett tv-sänt tal där han bekräftade att flera barn ska ha dödats i attacken som han bedömer som "terrorlik".

Gärningsmannen ska ha skjutits till död på plats och utredningen kom att lämnas över till en antiterrorledare.

► LÄS MER: Minst 84 döda – det här vet vi om dådet i Nice

Under genomsökningen av gärningsmannens bostad ska polisen ha gripit en person enligt den franska tvkanalen iTele. Det har dock inte bekräftats om personen är misstänkt för något. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Dådet i Nice