För andra året i rad delas GEN-PEP:s pris "Årets peppare" ut på Idrottsgalan. Priset går till någon som lyckas få barn och unga i Sverige att röra på sig på ett inkluderande sätt. Nu har nomineringen öppnat.

Första gången priset ”Årets peppare” delades ut var på Idrottgalan 2017. Då vann Futebol dá força, som håller öppna fotbollsträningar för tjejer i socioekonomiskt utsatta områden. Nu är det dags att utse Årets peppare 2018. Nomineringarna samlas in från svenska folket och vinnaren, som utges av av en jury, presenteras på Idrottsgalan nästa år. Här kan du skicka in din nominering.

Bakom priset står organisationen GEN-PEP, som Metro är samarbetspartners med. Tanken är att lyfta och belöna de som skapar förutsättningar för att så många barn och unga som möjligt ska få uppleva rörelseglädje.

LÄS MER: Prins Daniel och Carolina Klüft hälsosatsar med Metro

GEN-PEP

GEN-PEP är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engage­mang kring barn och ungdomars hälsa. Initiativtagare är Kronprinsessparet och bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer.

Rekommenderad fysisk aktivitet för barn och unga är minst 60 min om dagen, medel- till högintensivt. Väldigt få känner till denna rekommendation och få barn kommer upp i så många minuter varje dag.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset