Totalt ska ungefär åtta miljoner deklarera i Sverige.
Totalt ska ungefär åtta miljoner deklarera i Sverige.

Nästan en miljon svenskar har redan fått sina skattepengar. Nu kommer ytterligare tre miljoner att få dela på sammanlagt 22 miljarder kronor.

På tisdag, efter lunch, börjar utbetalningarna till dig som har deklarerat digitalt och anmält ditt skattekonto i tid.

Sammanlagt handlar det om 22 miljarder kronor som ska delas ut den 5 och 6 juni. Tillsammans med den knappa miljon svenskar som redan tidigare fått sina pengar utgör detta ungefär hälften av alla deklaranter.

LÄS MER: Stor guide: Här är 21 avdrag som kan ge dig mer pengar tillbaka på skatten

De som återstår är personer som har deklarerat på papper eller inte har anmält sitt bankkonto innan den 2 maj samt de som ska betala kvarskatt.

– De som får sina pengar nu och vill ha dem ännu tidigare nästa år, kan skaffa en digital brevlåda och på så sätt få möjlighet att få sina pengar redan i april, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, till Expressen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset