Okej, nu slutar Metros Rösta-kampanj. I fyra veckor har jag dagligen tjatat och varit en jobbig djävel. Jag vill verkligen att så många som möjligt ska rösta, för jag är övertygad om att det gynnar hela samhället att folkets åsikter faktiskt finns i riksdagen – och inte som det var senast, att det bara är 80 procent av folket som bestämmer.

För detta har jag blivit kallad fascist, etablissemangsslickare och andra mindre vackra tillmälen. Det var väntat, och hej, i en demokrati har alla rätt att tycka att jag är jobbig. Men många läsare har också hört av sig för att tacka för ett fint initiativ och bra artiklar.
Årets valrörelse har varit lika annorlunda som alla andra, det händer alltid saker som upprör statsvetargubbarna. I år var det fp-spioneriet som var nyheten som stack ut. Jag kommer aldrig att uppmuntra någon väljare att strunta i skandalerna – för valet handlar inte bara om ideologi utan också om förtroende. Men den enda fråga jag kommer ställa till mig själv framför vallokalen är: ”Har de som styrt landet de senaste fyra åren gjort det bra eller kan andra göra det bättre?”
Här bredvid ser du en del av alla Rösta-artiklar som vi haft den senaste månaden.
I övermorgon är det du som bestämmer, se till att du gör det också!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset